Echipamente și tehnologie

Ca dovadă a respectului său pentru standardele cele mai înalte de calitate, în Clinica Oculus se folosesc numai aparate de ultimă generație, extrem de complexe, unele chiar unice în țara:

Echipamente cabinete 01

Combină Oftalmologică

Dotate cu biomicroscoape (lampă cu fanta), tonometru Goldman, tonometru non-contact, autokeratorefractometre, foroptere și proiectoare, aceste combine reprezintă aparatele de bază în orice consultație oftalmologică.

Autokeratorefractometru, Tonometru non-contact și Lensmetru

Autokeratorefractometrul, Tonometrul non-contact și Lensmetrul sunt trei aparate de bază pentru orice consultație oftalmologică, ele măsurând dioptriile corneene și oculare, tensiunea intraoculară și, respectiv, valoarea dioptrică a lentilelor de ochelari.

Echipamente cabinete 02
Echipamente cabinete 03

Microscop specular Konan

Unul dintre cele mai sofisticate aparate de vizualizare a endoteliului cornean, de importanță majoră în evaluarea preoperatorie a pacienților cu cataractă, dar și în urmărirea celor cu transplant de cornee.

Microscop specular Topcon

Indispensabil pentru stabilirea calității endoteliului cornean înainte de orice operație de cataractă sau de implantare de lentile refractive, precum și în diverse afecțiuni corneene.

Echipamente cabinete 04
Echipamente cabinete 05

Biometru tip optic IOL Master 700 Zeiss

Considerat la scară internațională unul dintre cele mai precise aparate pentru biometrie – respectiv, pentru măsurătorile oculare necesare stabilirii valorii dioptrice a cristalinului artificial ce trebuie implantat în operația de cataractă – IOL Master 700 nu numai că oferă o precizie superioară de măsurare, dar deține și programe cu cele mai noi formule computerizate de calcul, precum și programe de calcul ajustate pentru ochii operați anterior de chirurgie refractivă.

Combină Biometru tip optic și Topograf cu Aberometru Aladdin - Topcon

Ultimul tip de aparat de măsurători pentru cristalinul artificial ce urmează a fi implantat, are o precizie extremă şi, fiind un aparat non-contact, realizează măsurători foarte rapide şi fără niciun disconfort pentru pacient. În același timp realizează și aberometria oculară.

Echipamente cabinete 06
Echipamente cabinete 07

Biometru tip ultrasonic Ocuscan

Absolut indispensabil în măsurătorile preoperatorii pentru calcularea valorii dioptrice a cristalinului artificial înainte de operație, în special în cataractele foarte avansate, unde alte aparate, bazate pe sistem optic, nu ajută.

Combină Biometru tip ultrasonic, Ecograf A și B și Ultrabiomicroscop (UBM) VuMax

O nouă generație de ecograf ocular și ultrabiomicroscop, utile în evaluarea preoperatorie și postoperatorie a unei game largi de afecțiuni oftalmologice, de la cataractă, glaucom, afecțiuni vitreo-retiniene – inclusiv dezlipire de retină și tumori oculare – până la traumatisme și chiar malformații oculare. De asemenea, prin Ecografia tip A pe care o realizează, este foarte util și în efectuarea biometriilor înainte de operația de cataractă.

Echipamente cabinete 08
Echipamente cabinete 09

Combină Ecograf B și UBM

Un ecograf care vizualizează atât polul posterior, cât și, cu o acuratețe maximă, polul anterior ocular. Extrem de util în diagnosticul afecțiunilor oculare cu medii ne-transparente, când nu se poate examina fundul de ochi (de exemplu: cataracta hipermatură, leucoame corneene, hemoftalmus), diagnosticarea și urmărirea decolării de vitros, sau a dezlipirii de retină, tumori oculare, traumatisme oculare cu dislocare de cristalin, urmărirea poziționării cristalinului artificial în anumite situații speciale, urmărirea bulei de filtrare după operația de glaucom etc.

Combină Topograful cornean Sirius și Aberometrul Isiris - CSO

Topograf corneean de ultimă generație, bazat pe principiul camerei Scheimpflug, permite vizualizarea tuturor detaliilor topografice și tomografice ale ambelor fețe ale corneei, fiind extrem de util în evaluarea completă a pacienților în chirurgia refractivă Laser.

De asemenea, poate fi evaluat cantitativ și calitativ filmul lacrimal. Aberometrul Isiris reprezintă ultima tehnologie în măsurarea aberațiilor totale oculare.

Echipamente cabinete 10
Echipamente cabinete 11

Topograful cornean Orbscan - Bausch Lomb

Foarte important în chirurgia refractivă, pentru evaluarea pre și postoperatorie și pentru diagnosticarea și urmărirea unor vicii ascunse sau incipiente ale corneei, cum ar fi keratoconusul.

Topograful cornean Topcon

Foarte util prin rapiditatea obținerii hărții corneene, în urmărirea postoperatorie a pacienților cu transplant de cornee sau după intervenții LASIK.

Echipamente cabinete 12
Echipamente cabinete 13

Topograful cornean și testare film lacrimal Topcon CA 800

Topograful Topcon măsoară suprafața corneei, prin care se diagnostichează diverse afecțiuni corneene. De asemenea, măsoară calitativ și calitativ filmul lacrimal. Un aparat folosit în special în screening, ca formă rapidă de diagnostic.

Tomograf în coerență optică (OCT) de pol anterior și posterior și Angio-OCT Spectralis - Heidelberg Engineering

Tomograful Spectralis – Heidelberg Engineering este cel mai complex și performant tomograf în coerență optică, fiind un instrument folosit la diagnosticarea și urmărirea evoluției afecțiunilor maculare (degenerescență maculară, edem retinian etc.) și ale nervului optic (în special în neuropatia glaucomatoasă).

Echipamente cabinete 14
Echipamente cabinete 15

Tomograf în coerență optică (OCT) de pol anterior și de pol posterior și Angio-OCT Triton - Topcon

Indispensabil în diagnosticarea și urmărirea degenerescențelor maculare, atât prin cel mai modern modul de tomografie (Swept Source), cât și cu ajutorul angiografiei retiniene non-invazive, pe care o realizează cu o foarte mare precizie.

De asemenea, este important pentru urmărirea postoperatorie în cazurile de dezlipire de retină. Prin măsurarea unghiului ocular (irido-cornean), este foarte util și pentru pacienții cu glaucom, iar prin analizarea corneei pre și postoperator, este indispensabil pacienților cu transplante de cornee.

Tomograful retinian Heidelberg Engineering

Foarte util în diagnosticarea și urmărirea afecțiunilor retiniene și de nerv optic, cu precădere în diagnosticarea precoce a glaucomului.

Echipamente cabinete 16
Echipamente cabinete 17

Retinofot - aparat foto de fund de ochi DRS

Important pentru diagnosticarea și urmărirea progresiei afecțiunilor retiniene și de nerv optic, cu stocare vizuală a informațiilor; util pentru informarea pacienților asupra afecțiunilor, ca document medical.

Microperimetrul MAIA

Microperimetrul MAIA testează funcționarea zonei centrale a retinei, macula, și realizează o hartă a funcționalității ei, inclusiv a punctului de fixație maculară. Este util în urmărirea pacienților cu degenerescență maculară și alte afecțiuni retiniene. De asemenea, ne dă și indicații asupra stării fibrelor care pleacă din aceasta zonă retiniană și alcătuiesc nervul optic, furnizând informații utile în cazul pacienților cu glaucom.

Echipamente cabinete 18
Echipamente cabinete 19

Perimetrul computerizat Humphrey – Zeiss

Perimetrul computerizat Humphrey – Zeiss este esențial în urmărirea pacienților cu afecțiuni de nerv optic de diverse etiologii (opticopatia glaucomatoasă, atrofie de nerv optic etc) și, în mod secundar, și în unele afecțiuni retiniene.

Sistem de ghidare și planning digital Verion

Reprezintă o nouă tehnologie ajutătoare în implantarea de cristaline artificiale torice și multifocale, oferind o precizie mult mai mare în ce privește centrarea și poziționarea acestora. Lansarea oficială la nivel mondial a acestui sistem de ghidaj computerizat a fost făcută in anul 2013, la congresul ESCRS – Amsterdam, de către Dr. Ozana Moraru, care a efectuat o operație Live cu acest sistem, în fața a peste 5000 de oftalmologi din toată lumea

Echipamente cabinete 20
Echipamente cabinete 21

Laser SLT Solo - Ellex

Laserul SLT Solo – Ellex este un Laser de RIP nou, modern, cu ajutorul căruia se efectuează Trabeculoplastie selectivă (SLT) în cazul pacienților cu forme incipiente și medii de glaucom cu unghi deschis.

Combina Laser Yag și Laser Diodă

Folosit în tratamentul Laser al afecțiunilor retiniene (cel mai frecvent, în retinopatia diabetică), dar și în tratamentul glaucomului – trabeculoplastie Laser, Iridotomii Laser – și al sindromului de opacifiere a capsulei posterioare a cristalinului (așa-numita “cataractă secundară”).

Echipamente cabinete 22

Echipamente folosite în blocurile operatorii:

ngenuity

Sistem de vizualizare intraoperatorie tridimensională 3D 'NGenuity (Alcon)

Cea mai nouă tehnologie în intervențiile chirurgicale oftalmologice: sistemul de vizualizare 3D, indispensabil în operațiile vitreo-retiniene, pentru calitatea vizualizării, a clarității și a capacității de focusare, dar și în operațiile de pol anterior.

FemtoLaserul Ziemer Z8 - laser de ultimă generație

Folosim de câțiva ani FemtoLaserul Ziemer Z8, dotat cu module diferite, pentru operațiile de cataractă, chirurgie refractivă (miopie, hipermetropie, astigmatism), transplante de cornee sau pentru implantare de inele intracorneene, pentru diverse afecțiuni (miopie, Keratoconus, ectazii corneene sau presbiopie). Tehnologia FemtoLaser aduce un semnificativ surplus de precizie și siguranță în intervențiile chirurgicale în care este folosită.

echip oper 02 ziemer z8
echip oper 03 centurion

Aparatul de facoemulsificare Centurion

Aduce un concept nou în ce privește dinamica fluidelor și siguranța în operațiile de cataractă. Acest aparat are atașat și un sistem automat, computerizat, de implantare a cristalinului artificial, făcând mai ușoară, mai rapidă și mai corectă această acțiune de implantare.

Combina de facoemulsificare și chirurgie vitreo-retiniană Stellaris PC

Are un sistem de dinamică a fluidelor extrem de performant, care permite operarea cataractei și pe ultra-microincizie (1,3-1,6 mm), prin metoda MICS Bi-axială. De asemenea, pentru operațiile de pol posterior, are trei filtre diferite, fiecare potrivit unor anume timpi operatori, oferind un plus de precizie în vizualizarea structurilor oculare în timpul operației vitreo-retiniene.

Combina de facoemulsificare si chirurgie vitreo retiniana Stellaris PC
constellation

Combina de facoemulsificare și chirurgie vitreo-retiniană Constellation

Mai puțin utilizat în operația de cataractă, acest aparat este extrem de performant și des folosit în chirurgia polului posterior, fiind potrivit în special pentru intervențiile pe micro-incizie și fără sutură (25 si 27 Gauge), cu vindecare rapidă postoperatorie.

Laser Excimer Mel 90 Zeiss

Laser destinat tratării viciilor de refracție (miopia, hipermetropia, astigmatismul). Produs de firma germană Zeiss, MEL 90 repezintă ultima generație de lasere excimeri, cu rezultate superioare în aceste intervenții, în ce privește obținerea postoperatorie a refracției dorite și stabilitatea în timp a rezultatului refractiv.

echip oper 06 mel90
echip oper 07 OCT 1

Tomograful intraoperator EnFocus Ultradeep OCT Imaging (Leica)

Este ultima noutate în materie de tomografii, prin aceea că, atașat la microscopul operator, permite chirurgului să urmărească „in real time”, cele mai fine structuri ale ochiului asupra cărora se operează, rezoluția fiind de sub 9 microni (!), cu o penetrare în țesuturi de 11 mm. Utilitatea lui este maximă în special în operațiile de transplante de cornee lamelare, tip DSAEK, DMEK, DALK si „Mushroom”, unde ajută la controlul centrării și bunei așezări a grefonului și lamelelor corneene, dar și în operații retiniene, cum ar fi: membrane epi-retiniene, găuri maculare, fibroze epiretiniene. Tomograful intraoperator este unic în țară și în toată Europa de Est, și doar câteva centre din vest se pot mândri cu prezența lui în blocul operator și folosirea lui în operațiile oculare.

Camera anterioară artificială și Microkeratom automat Gebauer

Produse de o companie germană, formează un complex indispensabil în transplantele de cornee lamelare, fiind folosite împreună la prepararea lamelei de grefon.

echip oper 08 cam ant microk gebauer
echip oper 09 pahimetre intraop

Pahimetre intraoperatorii

Aparate de mare precizie, măsoară grosimea corneei intraoperator, fiind utile atât în operațiile refractive tip Lasik, cât și în pregătirea în sala de operație a lamelei de grefon în transplantele de cornee lamelare.

Microscoapele operatorii

Sunt, de asemenea, foarte sofisticate și performante. Dintre cele patru disponibile, unul se remarcă în mod deosebit – Microscopul operator Zeiss Lumera, cel mai modern din lume la ora actuală, precum și două microscoape Leica, pentru operații atât de pol anterior, cât și de pol posterior ocular. Toate microscoapele operatorii au camere video superHD și sunt conectate la monitoare, astfel încât operațiile pot fi urmărite Live de alți doctori din sala de operație, dar pot fi și înregistrate.

zeiss