Istoric

istoric

Într-o lume în care se caută rețete pentru un succes rapid, povestea Oculus poate părea anostă, neinteresantă. O vom spune pe scurt, pentru cei care încă mai cred că educația continuă și munca (tenacitatea) sunt ingrediente de bază în rețeta reușitei în carieră.

Doctorii Cristian Moraru și Ozana Moraru, două nume sonore în comunitatea oftalmologică internațională, sunt oamenii care au scris filă cu filă istoria Oculus, personajele principale din această frumoasă poveste.

În 1993, Dr. Cristian Moraru a inființat, împreună cu un partener olandez, compania OPTICONTACT, prima clinică oftalmologică din țară care realiza operații oftalmologice ambulatorii în sistem privat.

Activitatea clinicii a cunoscut o evoluție semnificativă în anul 1996, prin înființarea unei noi companii, OCULUS, și prin mutarea într-un sediu nou.

De atunci și până astăzi, Clinica Oculus a cunoscut o dezvoltare continuă, prin extinderea sediului, diversificarea serviciilor medicale oferite și creșterea echipei.

Anul 2021 marchează un nou moment deosebit de important în istoria Clinicii Oculus: relocarea într-un nou sediu, ultramodern, reprezentând o investiție de 4 milioane de euro. Acesta oferă un spațiu generos: o clădire nou construită, pe șase niveluri, cu două blocuri operatorii, cuprinzând patru posturi chirurgicale (realizate la comandă în Germania, dispunând de cele mai noi sisteme de ventilație și circuite de sterilizare agreate la nivel european), două săli pre-operatorii și două post-operatorii, 14 cabinete de consultații și investigații, magazin de optică medicală cu atelier propriu, săli de așteptare generoase la fiecare etaj, precum și o zona de recreere de tip caffetteria.

 

De cele mai multe ori, activitatea medicală desfășurată în clinica Oculus a fost una de pionierat în România. Am fost primii care au introdus intervențiile chirurgicale în sistem privat și chirurgia oftalmologică în sistem ambulator, facoemulsificarea în operațiile de cataractă, cristalinele artificiale foldabile, chirurgia refractivă Laser Excimer, operațiile de implantare de lentile refractive, cristalinele artificiale multifocale și torice, tehnici de operare a cataractei prin microincizie și mai apoi prin ultra-microincizie, implantarea șuntului Express în operațiile de glaucom, Femto-Laserul în operația de cataractă, tehnologia de implantare automat-computerizată Autosert a cristalinului artificial sau tehnologia de ghidaj computerizat în operația de cataractă și implantare de cristaline torice, toate cu beneficii majore în tratarea pacienților.