Încă o operație complexă efectuată la Clinica Oculus, care a fost evidențiată la „Filmele lunii” pe canalul profesional eyetube.net!

De data asta, este vorba de o operație de transplant de cornee pe un ochi perforat, realizată de Dr. Cristian Moraru, urmată la relativ scurt timp de operația pentru cataracta complicată hipermatură, cu implant de cristalin artificial – a doua intervenție fiind realizată de Dr. Ozana Moraru.

Filmul video mai sus amintit unește cele două operații efectuate pe acest ochi extrem de complicat și a fost apreciat, evidențiat și promovat la fimele lunii septembrie ale prestigiosului canal, dar poate fi văzut și de „neprofesioniștii” domeniului oftalmologic, pe canalul nostru YouTube, la următorul link:

Ochii perforați din diverse cauze (infecțioase – abcese, cauze trofice, imunologice sau post-arsuri chimice etc) sunt printre cele mai dificile cazuri de transplant corneean, având nu doar un procentaj mare de dificultăți și riscuri intraoperatorii, dar necesitând și postoperator urmărire susținută și îndelungată, deoarece sunt posibile complicații și pe termen lung, în aceste cazuri complexe.

Din fericire, în acest caz, pacientul are aproape doi ani de la operație și ochiul lui evoluează foarte bine și acum.