Vă prezentăm o operațiee fectuată la Clinica Oculus Bucuresti zilele trecute, de către Dr.
Cristian Moraru. Este vorba despre o pacientă care fusese operată la Oculus de miopie forte, în urmă cu peste zece ani, prin implantare de lentilă refractivă miopică.

Toate bune și frumoase până la concediul din această vară, pe care l-a petrecut cu mare bucurie pe un litoral însorit. Chiar în ultima zi de concediu (culmea!), în apa mării fiind, un val mai puternic o izbește în față și o și răstoarnă sub apă. Când s-a ridicat din apă, imediat a constatat că nu mai vede bine cu unul din ochi.

Din fericire, a doua zi urma să se întoarcă acasă și a venit la o consultație, unde s-a constatat deplasarea parțială cu descentrare, din cauza traumatismului determinat de val, a lentilei miopice intraoculare. S-a intervenit prompt în ziua următoare, pentru a repoziționa lentila la locul ei normal.

Operația este de scurtă durată, dar extrem de delicată, deoarece trebuie evitată atingerea atât a cristalinului natural, cât și a corneei – lucru care s-a realizat cu brio, de către dr. Cristian Moraru, a doua zi pacienta recăpătându-și complet vederea!