Legea seriilor “lovește” din nou la Clinica Oculus! De data aceasta este vorba de două operații de dezlipire de retină efectuate astăzi: ambii pacienți sunt tineri (26 și, respectiv, 42 de ani), ambii cu o ruptură retiniană “gigant” (GRT = Giant Retinal Tear), situată în sectorul temporal al ochiului stâng.

Ambii cu factori agravanți, care confereau operației un grad mai mare de dificultate:

– primul pacient avea miopie fortissimă (-27 dioptrii, cu un ochi extrem de mare, de lung – 36 mm), care a fost operată acum câțiva ani, prin implantare de cristalin artificial;

– al doilea pacient avusese un traumatism contuziv acum mulți ani, în urma căruia i-a scăzut treptat vederea, din cauza unei cataracte traumatice, dar care a simțit o scădere și mai drastică și bruscă de vedere de câteva săptămîni, din cauza decolării retiniene.

Ambilor pacienți le-a fost efectuată vitrectomie cu injectare de ulei siliconic (celui de al doilea i-a fost operată și cataracta, care era foarte avansată), iar evoluția intraoperatorie a fost foarte bună. Ca de obicei, filmele operațiilor vor fi urcate în curând pe canalul youtube al Clinicii Oculus.